SRS FŐOLDAL Regisztráció    Belépés    Fórum    Keresés    GyIK

Fórum kezdőlap » SIMRACE SERIES » Szavazások
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14 hozzászólás ] 

Melyikkel tudnál elképzelni online bajnokságot az SRS-en?
RaceRoom Racing Experience (R3E) 11%  11%  [ 4 ]
Project Cars (pCars) 16%  16%  [ 6 ]
iRacing (iR) 24%  24%  [ 9 ]
rFactor (rF) 3%  3%  [ 1 ]
rFactor2 (rF2) 45%  45%  [ 17 ]
RACE 07 0%  0%  [ 0 ]
Nem szeretnék másik szoftvert, csak az AC jöhet számításba 3%  3%  [ 1 ]
Szavazatok száma : 38
 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.26. 09:13 
Offline
SRS Szervertag
Avatar

Csatlakozott: 2015.02.11. 21:23
Hozzászólások: 559
Tartózkodási hely: Pécs
Név: Keszthelyi Ákos
Életkor: 35
Kontroller: Logitech G27


Az SRS vezetői arra az álláspontra jutottak, hogy a jövőben szeretnék bővíteni az online bajnokságokhoz használt platformok/szimulátorok számát a jelenlegi Assetto Corsa és a Dirt Rally mellett. Ezzel kapcsolatosan szeretnénk felmérni az igényeiteket/elképzeléseiteket, hogy Ti Versenyzők, melyik szimulátorral tudnátok elképzelni egy új bajnokságot az SRS-en
(amennyiben szükséges, szavazni maximum 2 lehetőségre is lehet).
Arra szeretnénk kérni minden voksolót*, hogy mindenképp vegyétek figyelembe az adott szoftver árát és a vele járó költségeket, tehát arra szavazzatok, amelyre adott esetben pénzt is fordítanátok, hogy a tulajdonotokba kerüljön és induljatok egy leendő SRS bajnokságban.
Továbbá a véleményeiteket/ötleteiteket/indoklásaitokat is várjuk ebbe a topikba, legyen ez egy csevegő is!


A szavazásban szereplő platformok hivatalos oldalaik:
RaceRoom Racing Experience (R3E)
Project Cars (pCars)
iRacing (iR)
rFactor (rF)
rFactor2 (rF2)
RACE 07

*Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.26. 14:58 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.27. 20:39
Hozzászólások: 17
Tartózkodási hely: Budapest
Név: Triaska Gábor
Életkor: 32
Kontroller: Logitech G27
Hát őszintén megmondom nekem picit elegem lett mostanában az Assetto-ból. Az új gumifizika szerintem borzalmas lett (lehet az 1.5-el most jó lesz?), az ütközés kezelés se a kedvencem, meg mivel nincs egy atom gépem az egész játék optimalizálása se jön be annyira. Sok filózás után a bajnokságot még végig futom, de utána szerintem hanyagolom picit AC-t.

Beruháztam Iracing-be egy kisebb összeget, mert most úgy érzem ez az a sim, ami tudja nyújtani azt ami nekem szükséges. Nincs olyan jó grafikája mint Assetto-nak, de mivel egy közepes gépen is fullon tudom futtatni, szebb grafikát tudok kihozni belőle(most jött dx11, lassan fejleszteni fogják, elég sok potenciál lesz benne, pl napszak változás). 2 gyerek mellett, időhiány miatt szintén jó választás mert akkor megyek versenyre amikor van időm. Nem olcsó, viszont csak azt kell megvenni amire szüksége van az embernek. Kipróbálásra van ingyen lehetőség.

Project Cars: tuti nem a legprofibb szimulátor, de valamiért a kis apró plusz dolgai miatt, a feelingje nagyon jó. Rengeteg dolog van benne ami pl az AC-ból hiányzik(napszak és időjárás változás, sok kategória, autó és pálya már az alap játékban)

AC/Iracing/Project Cars után új játékba nem akarok már pénzt ölni, úgyhogy a többi nálam biztos kilőve.


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.26. 15:13 
Offline
SRS Szervertag
Avatar

Csatlakozott: 2015.02.11. 21:23
Hozzászólások: 559
Tartózkodási hely: Pécs
Név: Keszthelyi Ákos
Életkor: 35
Kontroller: Logitech G27
Köszi a Gábor a kommentet. ;)
Várjuk a többiek írásos véleményét is!

Az első hsz felett van maga a szavazás lehetősége is. Ne felejtsetek klikkelni ott is. ;)


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.27. 00:07 
Offline

Csatlakozott: 2015.05.12. 13:06
Hozzászólások: 61
Név: Tóth Gábor
Életkor: 28
Kontroller: Logitech MOMO
Én az rF2-re szavaztam.
Egyrészt azért mert megvan illetve jobbnak tartom az AC-nál. Szívesen letolnék egy F1 bajnokit vele. :)


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.27. 14:01 
Offline
SRS Szervertag
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.03. 20:19
Hozzászólások: 262
Név: Andrási Norbert
Életkor: 39
Kontroller: Fanatec CSL
Én is rF2-re szavaztam plusz iracing is szóba jöhet, de az ára miatt sztem sokan visszakoznának!
Most voltam tegnap a racecenterben egy meghirdetett versenyre, profi kategóriában indultam, rF2volt a program soha nem hallott pálya, F3 tipus egy jól összeszokott csapat ellen.Minden segítséget offoltam erre megkérdezték normális vagyok-e mert ők nem kapcsoltak ki mindent, erre én akkor mitől profi az egész.Olyannyira nem voltam képben a játékkal, hogy a menüben is össze-vissza lépegettem. Gondoltam elég lesz ha behozom, de a vártnál jobban sikerült ráéreznem, és végig az első helyért harcoltam, de egy elfékezést követően be kellett érnem a második hellyel. Három tízperces verseny volt, kettő 3.-ik és egy első hellyel elhoztam egy ezüstöt. Összességében szomorúan ki kell jelentenem, 1,5 óra játék után: az rF2 mérföldekkel jobb game mint assetto :shock:
Végig éreztem az autót, nem voltak meglepetés visszajelzések, kerek volt az egész :D


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.28. 00:59 
Offline
SRS Szervertag
Avatar

Csatlakozott: 2015.02.11. 21:23
Hozzászólások: 559
Tartózkodási hely: Pécs
Név: Keszthelyi Ákos
Életkor: 35
Kontroller: Logitech G27
Köszi a hozzászólásokat ;), biztos vagyok, hogy sokat fognak segíteni a közelgő döntésben.

Ami biztos, hogy nem könnyű olyan szoftvert találni/választani, ami mindenki számára megfelelő lehet, viszont úgy gondoltuk, hogy ezt a döntést csak úgy érdemes meghozni, ha Titeket is megkérdezünk. Elég sok szempontot kell ilyenkor figyelembe venni, többek közt maga a szoftver népszerűségét, tudását, optimalizálását ill. erőforrás igényét, sokszínűségét, moddolhatóságát és nem utolsó sorban az árát és az esetlegesen felmerülő további költségeket.
A szavazatomat ennek a hsz elküldése után fogom elküldeni, de előtte pár gondolat....

R3E:
Manapság egyre ismertebb főleg a Race07 és Race On játékosok körében. Nekem ezen korábbi szoftverekről nem sok tapasztalatom van, így némi tapasztalatlansággal kezdtem neki a steamről ingyenesen is letölthető R3E-nek. Az első benyomások számomra pozitívak voltak kicsit előhozta a korábbi rF-os érzést. Maga a játék is szépnek mondható ill. az autók is vezethetők, de vmiért mégsem tudtam rákapni az ízére. Próbáltam több autótípust is ill. a kipróbálható de fizetős tartalmakat is, de vmiért nem éreztem azt a tüzet, ami pl. más szoftverek elő tudnak hozni. Nekem a gumi fizika furának (kevésnek) bizonyult, nem éreztem benne, hogy fizikailag ott lennék a pályán és küzdenék az elemekkel.
Anyagi szempontból hatalmas előny, hogy az alap szoftver ingyenes és csak a plusz tartalmakat kell megvásárolni. Persze ezáltal konkrét számokat nehéz jósolni, hogy kb. mennyi költségvonzata lenne az R3E-nek, de az biztos, hogy ha az ember egy bajnokságra be akarna vásárolni autókkal és pályákkal, akkor azért kell áldozni rá, ami a feljebb írt érzések alapján meggondolandó, hogy érdemes e költeni.
Megnéztem a szerver oldali részét is, hogy milyen lehetőségek kínálkoznak és sajnos azt tapasztaltam, hogy természetesen az alap és elvárt dolgokat be lehet állítani, de azért eléggé korlátozott még...ami hatással lehet a bajnokságok palettájára is. A gépigény jónak bizonyult.


Project Cars:
Ismételten egy nagyon népszerű szoftver, igaz inkább nemzetközi mérlegen, itthon eléggé megosztóak a vélemények. Ez a szoftver már régebb óta a birtokomban van, így talán a tapasztalatom is több, és reálisabb véleményt tudok róla írni. Nincs kétségem afelől, hogy grafikailag az első helyen van és azt kell mondjam, hogy funkciókban is az élenjárók között lehet, hiszen a futamok/bajnokságok testre szabása elég sok beállítási lehetőséget nyújt, nem beszélve a vizuális élményekről is mint pl. a napszakok, időjárás stb.
A leggyengébb pontja a szoftvernek (itthoni vélemények alapján...és ez miatt sokan a szimulátor kategóriába sem sorolják) az a fizika. Nos, én talán azon táborba tartozom, aki lehet szembe menne ezen véleménnyel, hiszen tény, hogy nem a pCars rendelkezik a legkifinomultabb fizikával, de tud olyan "élvezetet" és adott esetben realitást nyújtani, amitől csak-csak elmosolyodik az ember vezetés közben és menet közben rájön, hogy mennyire élvezi ezt az egészet. Biztos vagyok benne, hogy az élvezethez jelentősen hozzásegít maga a játék kinézete, hanghatása és úgy összegészében a hangulata, no de nem az egyik legfontosabb szempont, hogy ha leülünk a monitor elé, akkor jól érezzük magunkat és nem utolsó sorban 2016-ban érezzük magunkat?
Szerver oldalról sajnos itt is akadnak hiányosságok, ami lehet, hogy nem is pontos kifejezés erre, inkább talán kényelmetlen megoldásnak nevezném. Ezen részletekbe nem kívánok belemenni, de az tény, hogy nem kevés adminisztrátori munkát igényel, de ez legyen a szervezők feladata és elhivatottsága. :)
Persze ennél a szoftvernél is akadnak bőven korlátok ill. kiaknázatlan lehetőségek, de összességében szerintem egy kifejezetten jól összerakott és megtervezett programról beszélünk, amiért szívesen leül az ember elé és tolja bele a kilométereket.
Árban itt már jobban tud kalkulálni az ember, hiszen hasonlóan az AC-hoz itt is van egy alapcsomag, amit ha az ember megvesz, az már az Övé is marad, plusz itt is vannak DLC-k, ami vagy kell v. sem...viszont ezek költségei kb. AC-val azonosak.
Steamen 50 euro (kb. 15.500 Ft) az alapszoftver ára, ami nem olcsó, viszont más szoftverekkel szemben csak 1x kell megvenni és nem kell további fenntartási költségekkel számolni, persze kivétel ha vki DLC-t vásárol. Jó hír, hogy a steames árnál olcsóbban is beszerezhető a talán sokak által ismert Allkeyshop segítségével. Itt 25 euróért is beszerezhető egy pCars-os termékkulcs, ami pont a fele a Steames árnak. Így már sokkal kedvezőbb (tavaly én is így vásároltam a pCars hivatalos megjelenése előtti napokban).


iRacing:
Kétség kívül nemzetközi porondon a legnépszerűbb szoftver a maga történetével, a fejlesztők törekvéseivel és szolgáltatásait tekintve. Érződik benne, hogy rengeteg munka, tapasztalat és pénz van benne, no de nem szaladok ennyire előre. :)
A szavazás kiírását követően lehetőségem adódott az egyik SRS-es versenyzőtársunk segítségével, hogy betekintsek ebbe a világba és kipróbáljam az iRacinget. Korábban semmilyen tapasztalatom nem volt ezzel kapcsolatosan, így nem is fogok/tudok olyan véleményt alkotni erről mint a fenti v. a soron következő szoftverről.
Már az első pillanatokban, mikor az alap autókkal kigurultam egy általam már jól ismert pályán, rögtön az az érzés fogatott el, hogy AZTAA, itt mennyire rendben van a fizika! :o
Természetesen nehéz megállapítani és ez örök vita, hogy mennyire tud egy számítógépes program visszaadni reális dolgokat, de itt vmiért ez az érzés nagyon közel (hanem a legközelebb) állt az általam ismert/tapasztalt valósághoz.
Grafikai szempontból nem a legerősebb, de érezni a fejlesztőkön, hogy amit tudnak megpróbálnak fejlődni ezen a területen is, hiszen nemrég jött ki a DX11-es támogatás. Persze van itt még mit fejlődni, sztem elég sok textúrának még így is DX9-es kivetülése van, így olyan nagy különbséget nem is lehet észrevenni ha az ember váltogatja a DX-eket, de mindenképp bizalomra adhat okot, hogy a fejlesztők ez irányba is fejlesztenek (biztos vagyok benne, hogy idővel lesz ez sokkal szebb és részletesebb is).
Grafikai hiányosságokat minden szempontból kárpótolja a fizikai motor, tehát itt is ugyan olyan vigyorogva körözget az ember és talán ez az egyik, hanem a legfontosabb tényező.
Sajnos mindenképp ki kell térni itt is a "piszkos anyagiakra", ami az iRacing tekintetében egy elég nagy hátrány, de igazából most értettem meg, hogy ahhoz, hogy vmi ennyire jó és kidolgozott legyen ahhoz nem elég pusztán az elhivatottság, ahhoz pénz is kell és ez érződik is a szoftveren, hogy a userek által befizetett pénzösszegek elég jelentősen vissza lehetnek forgatva a szoftverbe, hogy olyan szinten tartsa, ahol jelenleg van. Ahogy tudjuk, a minőségnek ára van....viszont ár/érték szempontból akadhatnak a piacon jobb termékek is, az persze más kérdés, hogy kinek mit számít/jelent az ár és maga az érték fogalma.
Sajnos szerver oldalról sem adják itt ingyen a lehetőséget, viszont érdemes lehet kiszámolni, hogy egy szervezetnek mint amilyen az SRS is, mennyibe kerül éves szinten egy szerverteremben elhelyezett PC-t fenntartani és mennyibe kerülhet fizetni a iRacingnek a futamok idejére a szerver bérlést. Kiszámolható és tervezhető lehetne a dolog, de az iRacing (mint szoftver és szolgáltatás) az egy olyan világ számomra, amit vhol úgy érzek, hogy nem tudok megfogni, nem az enyém...mint pl. amikor az ember lízingel v. inkább bérel egy autót v. fizet egy albérletet. Fizet, fizet de alapjában sosem lesz az övé... Persze ezzel nincs konkrét baj, mert nem egy olyan hétköznapi dolog van, ami hasonló modellen alapul (elég csak a telefonjainkban lévő SIM kártyákra gondolni, de még lehetne sorolhatni). :)


rFactor2:
Szinte biztos vagyok benne, hogy nincs olyan versenyző, aki ne hallott volna erről a szoftverről v. az elődjéről. Az öregebb motorosok közül pedig az a versenyző, aki ne próbálta volna az első részt. Az ISI által nyújtott virtuális szimuláció már elég rég óta velünk van, és aki kicsit is foglalkozott vmelyik résszel az tudja, hogy itt a fejlesztők részéről mennyire kiemelkedő az elhivatottság és az online versenyzés lehetőségeinek a magas szintű megteremtése.
Igen, létezhetnek olyan szakemberek, akiknek nem feltétlen elsődleges cél a profit termelése, de az ISI-nek is rá kellett jönnie, hogy ahhoz, hogy fejlődni tudjanak, ahhoz pénz is kell és talán ez nyomhatta rá a bélyeget az rFactor2 népszerűségére. Pedig ha szimuláció, akkor nem szabad elfelejteni, hogy ez a csapat igencsak élenjáró és akik rendelkeznek már az rF2-vel, azok tudják és sztem értékelni is tudják, hogy mit kaptak a pénzükért cserébe.
Az ISI üzletpolitikája az rF2 megjelenését követően jelentősen megváltozott, ami talán rosszkor volt rossz időben, hiszen annak idején a magyar emberek többsége hozzá volt szokva az ingyen adta lehetőségekre és az rF2 árazása, nem éppen a magyar pénztárcákra volt kitalálva, és mind ez mellé párosult a szoftver gépkövetelménye is, ami az akkor megszokott átlag PC konfigurációk lecserélését is igényelte.
Úgy gondolom, hogy az elmúlt években a magyar embereknek is meg kellett tanulnia (hozzá kellett szokniuk), hogy egy adott szellemi termék használatához v. birtoklásához, az anyagi ráfordítás szinte elengedhetetlen. Az SRS kapcsán példának felhozhatjuk az AC-t v. a Dirt Rallyt, hiszen ezekért a szoftverekért pénzt kellett fizetnünk és itt vagyunk, túl vagyunk rajta, működik ez így is! Annak idején ez sokkal elképzelhetetlenebb volt, de az a múlt!
Itt van/lehet nekünk egy rFactor2, ami természetesen az évek során nem lett olcsóbb, de az újonnan felvett szemléletünkkel miért is ne lehetne ez a szoftver az, ami adott esetben még egy AC-t is le tudna söpörni a porondról (itt külön megjegyezném, hogy le sem kell söpörnie, hiszen tudásban szinte összehasonlíthatatlan a kettő, természetesen az rF2 javára).
Itt lehetne a kezünkben egy olyan szoftver, ahol a lehetőségek és szimulálások tárháza a csillagos ég, nem lennénk lekorlátozva a futamok v. bajnokságok jellegének a tekintetében.
Mindehhez párosulhatna egy nagyon precíz és kidolgozott fizikai motor, ami igen!!!...ez a program számol és nem keveset és ezért is kell neki a vas (proci, ram stb.), mert itt nem 2 programsoros kamueffektek próbálják elhitetni velünk a realisztikusságra törekvést.

Anyagiak tekintetében 2 lehetőség kínálkozik. Steamen a teljes (lifetime) verzió 80 euróba (kb. 25.000 Ft) kerül. Ez esetben csak ez az egyszeri költség van és ezért minden szolgáltatást megkapunk. Itt nincsenek vásárolható DLC-k, akinek a tulajdonában van az rF2, az minden leendő frissítést és tartalmat megkap díjmentesen. iR-es példával szemben ez olyan, hogy bemész az autókereskedésbe és kp-be kicsengeted az autót, ami a Tied lesz + a gyártó minden új alkatrészt a jövőben ingyen ad hozzá..."de jó is lenne ez az életben az autók esetében is", de az ISI szemlélet ilyen! 8-)
A másik lehetőség a pénztárcakímélőbb (standard) megoldás. Ez azt tudja, hogy ugyan úgy meg lehet venni a szoftvert, de csak offline lehet használni (ez esetben is megkapja az ember az érkező frissítéseket). Ennek az ára Steamen 30 euró (kb. 9.400 Ft). Ahhoz, hogy online is tudjuk használni ahhoz évente 11 eurót (kb. 3.500 Ft) kell fizetni. Egyszerű matekkal kiszámolható, hogy talán ez utóbbi érheti meg a legjobban, hiszen itt az első év költsége 41 euró (12.900 Ft), és további 3 év online jogosultság vásárlása után sem éri el a lifetime árát. 4 év múlva meg kit tudja, hogy milyen szimulátorok lesznek, lehet nem is lesz szükség ennyi hosszabbítás az rF2-nél. Persze ez utóbbi csak feltételezés.
Aki még nem próbálta, de kíváncsi rá, az próbálja ki a demót (letöltés) és döntsön v. szavazzon belátása szerint.


Elnézést kérek, hogy ilyen hosszúra sikeredett ez az hsz, nem terveztem ennyit írni, de így sem érzem teljesnek az egészet, mert mindegyik szoftverről külön könyvet lehetne írni. Továbbá biztos vagyok, hogy a vélemények eltérnek egymástól, nekem nem is volt célom bárkit is "megbántani", akik másképp gondolják. Pusztán saját vélemény, meglátás és tapasztalat, megvédeni nem fogom és nem is akarom. :)

Az erősebbik szavazatom, amire keményebben nyomom az egér gombját az az rFactor2, a másik, amit alternatív megoldásként el tudnék képzelni (igazából már próbálkoztunk is vele tavaly nyáron), az pedig a Project Cars.


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.28. 11:24 
Offline
SRS Szervertag
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.04. 16:56
Hozzászólások: 144
Tartózkodási hely: Érd
Név: Poszmik Gilbert
Életkor: 30
Kontroller: T300 Rs+TLCM
R3E:

ISI engine Rf1 érzet kicsit szebb grafikával, fizetős tartalmak, ingyenes kipróbálási lehetőség, nekem nem igazán jön be olyan mű az egész, a gumi fizika kb annyira rossz mint AC-ban.

rFactor 2:

Ódákat zeng róla mindenki , nem próbáltam de ha igazak a dolgok amiket videóban látni egy jó alternatíva lehet, kérdéses hogy alapból mit tud mennyire stabil különböző pluginok használata mellett, szükség van-e egyáltalán pluginokra ezt nem tudom , de mindenképpen megfontolandó, az összes közül ez az egyetlen modolható játék, ha egyedi Tommy által gyártott bajnokságokat akarunk szervezni, vagy valami olyat ami eltér a megszokottaktól.

iRacing:

A szimulátorok királya eddig 14 év tapasztalataim alapján, fizikában egyik játék sem közelíti meg annyira a valóságot mint ez, kifinomult szabályrendszer, plugin mentesen mindent tud ami kellhet, nincsenek váratlan kifagyások, hibák. Folyamatos fejlesztés, folyamatos új tartalmak csakis a legmagasabb minőségben. Nagy hátránya hogy mint mindenhol ahol a minőség és a hitelesség az első az drága a kezdetekben. 1. év után mondhatni költségmentes ha az ember addig havi szinten 5000 Ft körül költ rá, és kihasználja a gyűjthető pénzes lehetőségeket (offical bajnokságokban indul és legalább a versenyek felén részt vesz és be is fejezi a futamokat, ez negyedévente 10 dollárt jelent, továbbá a promóciós időszakokban vásárol hosszabbítást, vagy tartalmat. Bármikor bárki talál a szintjének megfelelő versenyt így akiknek a fix időpontos bajnokság esetleg nem jó az tud versenyezni minden órában, komoly endurance futamok pénzdíjazással nemzetközi mezőny, sok valós pilótával, és a szimulátorosok krémjével. Kidolgozott hibátlan ovál szabályrendszer mind NASCAR mind INDY részére.

pCars:

Grafikailag überelhetetlen fizikában inkább, arcade mint szim.

Én rF2-re és iRacingre szavaztam ezekre hajlandó lennék költeni hogy minőségileg üssem el az időmet, és ne a hibáktól/hiányosságoktól hemzsegő, Forza irányába elindult AC-val kelljen körözni, és hogy legalább egy kicsit a valóság illúziója meglegyen.

_________________
Nincs más út csak előre :)


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.29. 13:56 
Offline
SRS Szervertag
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.03. 16:25
Hozzászólások: 113
Tartózkodási hely: Hatvan
Név: Borsányi Péter
Életkor: 51
Kontroller: Logitech G29
Tegnap este a futam után kipróbáltam rF2-t. Illetve csak szerettem volna, nem tudtam egy kört sem menni, mivel a menü csak angol, így nem tudtam a beállítani a játékot. Az egy pálya, egy autó sem nyűgözött le. A többit sem volt alkalmam kipróbálni korábban.

Ezért én tartózkodok a szavazástól.


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.29. 15:23 
Offline
SRS Szervertag

Csatlakozott: 2015.02.14. 23:58
Hozzászólások: 161
Név: Illés György
Életkor: 26
Kontroller: Logitech DFGT
A választható szoftverek közül többel is rendelkezem (Rf, Race07, Raceroom, AC) és ezeken felül az iRacinget is próbáltam már, viszont ezek vagy régebbiek, amivel nem szívesen futnék újabb bajnokságokat vagy pedig kisebb csalódást okozott a játék többeknek, így nekem is a kezdeti remények után (AC), de ennek ellenére szívesen futnék még vele bajnokikat viszont 8-10 fővel ez nem az igazi.

Ezért nálam a választás elsősorban az Rfactor 2-re esett, ebben látok annyi potenciált, hogy hajlandó legyek pénzt kiadni érte és az elődjéből kiindulva talán ez a legalkalmasabb egy normális online bajnokság lebonyolítására. Továbbá talán még pozitívum, hogy nem sok liga használja jelenleg, így nem oszlanak szét az ezzel versenyezni kívánó emberek sok kis csoportra.

iRacing-et kipróbáltam, rossznak nem rossz de nekem annyit nem ér, hogy folyamatosan toljam bele a pénzt.

Raceroom-mal mentem pár kört, nekem annyira nem jött be, hogy késztetést érezzek arra, hogy egy bajnokin induljak ezzel a játékkal, olyan elég semmilyen volt, igaz csak az ingyenes verziót próbáltam, lehet a fizetős tartalmak jobbak hozzá.

Project Cars-t még nem próbáltam, de elmondások, leírások és videók alapján talán még ez lenne a másik, aminek lehet adnék egy esélyt.


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.30. 07:54 
Offline
SRS Szervertag
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.04. 15:44
Hozzászólások: 102
Név: Balogh András
Életkor: 39
Kontroller: Logitech G27
Szia

Nekem mostanában az AC-re sem jut sok időm, így nekem majdnem mindegy.
De ha döntenem kell akkor az RF2, mert azzal talán nagyobb tömegeket vonzunk.


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.31. 17:04 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2016.01.27. 04:54
Hozzászólások: 4
Név: Gottlieb
Életkor: 37
Kontroller: Logitech g25
A DirtRally miért nincs a listán ?


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.03.31. 18:21 
Offline
SRS Szervertag
Avatar

Csatlakozott: 2015.02.11. 21:23
Hozzászólások: 559
Tartózkodási hely: Pécs
Név: Keszthelyi Ákos
Életkor: 35
Kontroller: Logitech G27
jason574 írta:
A DirtRally miért nincs a listán ?


Mert azzal jelenleg is megyünk és menni is fogunk! ;)


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.04.03. 22:04 
Offline
SRS Szervertag
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.03. 20:19
Hozzászólások: 262
Név: Andrási Norbert
Életkor: 39
Kontroller: Fanatec CSL
Még azért este gurultam egyet rFactor2-vel, f1 interlagos. Miért van az, hogy még mindig mérföldekkel előrébb jár, pl az emelkedő lejtő az tényleg érzékelhető, de a legmegdöbbentőbb a gumi használatában merül ki.......ez van


Vissza a tetejére 
 Profil  
 
 Hozzászólás Elküldve: 2016.04.07. 16:33 
Offline
SRS Szervertag
Avatar

Csatlakozott: 2015.02.11. 21:23
Hozzászólások: 559
Tartózkodási hely: Pécs
Név: Keszthelyi Ákos
Életkor: 35
Kontroller: Logitech G27
SZAVAZÁS LEZÁRULT


Kép


A szavazás a fenti eredménnyel lezárult. Köszönjük mindenkinek a véleményét
(visszalátogató tagoknak is ;) ).
Az Assetto Corsa és a Dirt Rally mellett az rFactor 2 is a palettánkra kerül. További részletekkel hamarosan jelentkezünk! 8-)
(fb-t érdemes követni link)

Akik esetleg más platformra szavaztak, azok se csüggedjenek, mert FUN jelleggel várhatók velük is futamok/események.Vissza a tetejére 
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
 
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14 hozzászólás ] 

Fórum kezdőlap » SIMRACE SERIES » Szavazások


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

 
 

 
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség